sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Fejsbuk u minusu

U prvom izveštaju o zaradi otkad je krajem maja ponudila deonice na berzi, kompanija je objavila neto gubitak u iznosu od 157 miliona dolara.

Glas Amerike
Najpopularnija društvena mreža na internetu - Fejsbuk - saopštila je da je zabeležila gubitak u drugom tromesečju 2012, iako je imala prihode veće od očekivanih.

U svom prvom izveštaju o zaradi otkad je krajem maja ponudila deonice na berzi, kompanija je objavila neto gubitak u iznosu od 157 miliona dolara, iako je njen ukupan prihod od aprila do juna bio 1,18 milijardi - za trećinu veći nego u istom periodu prošle godine.

Fejsbuk je gubitak pripisao kompenzacijama investitorima posle kompujterskih grešaka i drugih problema koji su obeležili inicijalnu javnu ponudu kompanije. Deonice kompanije izgubile su gotovo 30 odsto na vrednosti od izlaska Fejsbuka na berzu, pre svega zbog bojazni investitora da li će firma uspeti da privuče dovoljno prihoda od oglašavanja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE