subota, 30. april 2016

Balkan

Dačić sa Kacinom: Datum što pre

Premijer Srbije sastao se sa izvestiocem Evropske Unije Jelkom Kacinom i izarazio očekivanja da neće biti novih uslova na evropskom putu

Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije
Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije
Rade Ranković
Posle jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, evropski izvestilac za Srbiju Jelko Kacin se danas sastao i sa premijerom Ivicom Dačićem. Razgovor je bio konstruktivan i korektan, rekao je Dačić.
 
Cilj srpske vlade ostaje što brže dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu sa EU, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić i dodao da je ocena evropskog izvestioca Jelka Kacina o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti taj datum njegov lični stav.

Dačić, koji se i sam danas sastao sa Kacinom je objasnio da je takav stav baziran na proceni evropskog diplomate o tome hoće li će Srbija imati dovoljno vremena da sprovede zadatke koji se od nje očekuju:

"Naš je cilj i interes je da do kraja godine ili najdalje u prvoj polovini sledeće godine dobijemo datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU, zato što je to naš nacionalni i državni interes".

Dačić je u razgovoru sa Kacinom rekao da očekuje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije.

Takođe, premijer Srbije je rekao da je i bez poruka Jelka Kacina i drugih evropskih zvaničnika o spornim privatizacijama upozoravao na taj problem. Jedna trećina privatizacija je poništena, rekao je još Dačić i podsetio da je u svom ekspozeu u parlamentu najavio opredeljenost da se te sporne privatizacije preispitaju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE