sreda, 16. april 2014

Balkan

Dačić sa Kacinom: Datum što pre

Premijer Srbije sastao se sa izvestiocem Evropske Unije Jelkom Kacinom i izarazio očekivanja da neće biti novih uslova na evropskom putu

Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije
Premijer Srbije Ivica Dačić i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u Vladi Srbije
Veličina slova - +
Rade Ranković
Posle jučerašnjeg razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, evropski izvestilac za Srbiju Jelko Kacin se danas sastao i sa premijerom Ivicom Dačićem. Razgovor je bio konstruktivan i korektan, rekao je Dačić.
 
Cilj srpske vlade ostaje što brže dobijanje datuma za početak pregovora o članstvu sa EU, izjavio je danas premijer Srbije Ivica Dačić i dodao da je ocena evropskog izvestioca Jelka Kacina o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti taj datum njegov lični stav.

Dačić, koji se i sam danas sastao sa Kacinom je objasnio da je takav stav baziran na proceni evropskog diplomate o tome hoće li će Srbija imati dovoljno vremena da sprovede zadatke koji se od nje očekuju:

"Naš je cilj i interes je da do kraja godine ili najdalje u prvoj polovini sledeće godine dobijemo datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u EU, zato što je to naš nacionalni i državni interes".

Dačić je u razgovoru sa Kacinom rekao da očekuje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije.

Takođe, premijer Srbije je rekao da je i bez poruka Jelka Kacina i drugih evropskih zvaničnika o spornim privatizacijama upozoravao na taj problem. Jedna trećina privatizacija je poništena, rekao je još Dačić i podsetio da je u svom ekspozeu u parlamentu najavio opredeljenost da se te sporne privatizacije preispitaju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
16.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...