sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Montijeva ostavka izazvala nesigurnost

Neočekivana ostavka italijanskog premijera Marija Montija, unela novu nervozu među evropske investitore

Italijanski premijer Mario Monti drži govor u Senatu u RimuItalijanski premijer Mario Monti drži govor u Senatu u Rimu
x
Italijanski premijer Mario Monti drži govor u Senatu u Rimu
Italijanski premijer Mario Monti drži govor u Senatu u Rimu
Glas Amerike
Vodeći indeksi deonica na italijanskoj berzi danas su zabeležili pad a mogućnost zaduživanja te zemlje je poskupela zbog neočekivane ostavke italijanskog premijera Marija Montija, što je unelo novu nervozu u evropsku dužničku krizu.

Glavni indeks na italijanskog berzi je pao gotovo tri odsto, dok je kamatna stopa na desetogodišnje obveznice italijanske vlade porasla za tri odsto, što je najveći rast od avgusta.

Monti, koji je godinu dana bio na čelu Italijanske vlade, najavio je u subotu da će podneti ostavku kada parlament odobri budžet za narednu godinu, što će verovatno dovesti do održavanja novih izbora u februaru, nekoliko nedelja ranije nego što je planirano.

Ankete ukazuju da umereno levičarska Demokratska stranka, sa Pjerom Luidjijem Bersanijem na čelu, ubedljivo vodi i da bi mogla da formira narednu vladu. Politička neizvesnost je počela kada je bivši premijer Silvio Berluskoni najavio da će njegova konzervativna stranka povući podršku Montijevoj vladi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE