utorak, 09. februar 2016

Aktuelno / Ekonomija i finansije

Dalji pad ekonomije u Evropi

Centralna banka je saopštila da će se ekonomija ove godine smanjti za pola do jednog procenta i moguće za još 0,3 odsto iduće godine

x
Glas Amerike
Evropska centralna banka je saopštila da će ekonomska situacija eurozone po svemu sudeći nastaviti da se pogoršava i iduće godine i da poboljšanje ne treba očekivati pre kraja 2013.

Predsednik banke Mario Dragi je tako ocenio ekonomiju eurozone, posle današnjeg sastanka na kojem je Centralna banka zadržala rekordno nisku osnovnu kamatu od 0,75 odsto.

Centralna banka je saopštila da će se ekonomija ove godine smanjti za pola do jednog procenta i moguće za još 0,3 odsto iduće godine, pre nego što se vrati na rast od oko 1,2 odsto u 2014. Nezaposlenost u regionu se povećala na 11,7 odsto, što je najviše od osnivanja moneatrnog bloka 1999.

Britanija nije u eurozoni, ali se takođe bori sa ekonomskim nedaćama. Engleska banka danas takođe nije promenila osnovnu kamatnu stopu - koja iznosi 0,5 odsto.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE