utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Prva tranša pomoći za španske banke

Evropska komisija je, u zamenu za slanje prve tranše pomoći, nametnula oštre restrikcije poslovanja četiri španske banke

x
Glas Amerike
Evropska unija uputiće prvu tranšu pomoći, u iznosu od 48 milijardi dolara, za četiri prezadužene španske banke koje su prethodno morale da znatno smanje kredite, investicije, radnu snagu, i da svojim investitorima nametnu ogromne gubitke.

Potpredsednik Evropske komisije Hoakin Almunja rekao je danas da će pomoć biti upućena Bankiji, banci NCG, Katalonskoj banci i Banci Valensije, da bi obnovile finansijsku stabilnost nakon što su pretrpele gubitke zbog davanja loših kredita za kupovinu nekretnina.

Almunja je dodao da su uslovi zajmova u skladu sa pomoći koja je izdvojena za ostale problematične evropske finansijske institucije. Članice eurozone su u junu postigle sporazum o 130 milijardi dolara pomoći španskim bankama.

U zamenu za prvu tranšu pomoći nametnute su oštre restrikcije poslovanja četiri banke, koje predviđaju smanjenje operacija za 60 odsto, i okončanje izdavanja kredita za izgradnju nekretnina. Zvaničnik Evropske komisije najavio je da će narednih nedelja biti odlučeno o pomoći ostalim španskim bankama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE