subota, 19. april 2014

Aktuelno

Prva tranša pomoći za španske banke

Evropska komisija je, u zamenu za slanje prve tranše pomoći, nametnula oštre restrikcije poslovanja četiri španske banke

x
Veličina slova - +
Glas Amerike
Evropska unija uputiće prvu tranšu pomoći, u iznosu od 48 milijardi dolara, za četiri prezadužene španske banke koje su prethodno morale da znatno smanje kredite, investicije, radnu snagu, i da svojim investitorima nametnu ogromne gubitke.

Potpredsednik Evropske komisije Hoakin Almunja rekao je danas da će pomoć biti upućena Bankiji, banci NCG, Katalonskoj banci i Banci Valensije, da bi obnovile finansijsku stabilnost nakon što su pretrpele gubitke zbog davanja loših kredita za kupovinu nekretnina.

Almunja je dodao da su uslovi zajmova u skladu sa pomoći koja je izdvojena za ostale problematične evropske finansijske institucije. Članice eurozone su u junu postigle sporazum o 130 milijardi dolara pomoći španskim bankama.

U zamenu za prvu tranšu pomoći nametnute su oštre restrikcije poslovanja četiri banke, koje predviđaju smanjenje operacija za 60 odsto, i okončanje izdavanja kredita za izgradnju nekretnina. Zvaničnik Evropske komisije najavio je da će narednih nedelja biti odlučeno o pomoći ostalim španskim bankama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...