utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Španija: Novi finansijski pritisci

Španija je suočena sa novim finansijskim pritiscima jer su kamate na pozajmice porasle na preko 7 odsto

Berze u Evropi nepovoljno reaguju na finansijsku krizu u ŠpanijiBerze u Evropi nepovoljno reaguju na finansijsku krizu u Španiji
x
Berze u Evropi nepovoljno reaguju na finansijsku krizu u Španiji
Berze u Evropi nepovoljno reaguju na finansijsku krizu u Španiji
Glas Amerike
Španija je suočena sa novim finansijskim pritiscima jer su kamate na pozajmice porasle na preko 7 odsto dok vrednosti akcija na berzi padaju, u jeku strahovanja da će Madridu biti potrebna finansijska pomoć.

Porast kamata primoro je Grčku, Irsku i Portugal da tokom poslednje dve godine obezbede medjunarodnu pomoć. Investitori prodaju španske hartije od vrednosti dok su berzanski indeksi pali za više od tri odsto, na nivo iz 2003.

Španski ministar finansija Luis de Gvindos putuje u Berlin radi razgovora o dužničkoj krizi sa nemačkim kolegom Volfgangom Šojbleom.

Španija demantuje da joj je potrebna finansijska pomoć.

Berzanski analitičar, Fidel Helmer, ističe da finansijska tržišta ne reaguju povoljno na izglede da bi Španiji mogla da bude potrebna medjunarodna finansijska pomoć.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE