utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

EU uvodi nove sankcije Iranu

Nove sankcije biće uvedene zbog, kako je rečeno, flagrantnog kršenja međunarodnih obaveza u vezi sa iranskim nuklearnim programom

Ministri inostranih poslova Luksemburga, Francuske i Nemačke, Žanb Aselborn, Loran Fabjus i Gvido VesterveleMinistri inostranih poslova Luksemburga, Francuske i Nemačke, Žanb Aselborn, Loran Fabjus i Gvido Vestervele
x
Ministri inostranih poslova Luksemburga, Francuske i Nemačke, Žanb Aselborn, Loran Fabjus i Gvido Vestervele
Ministri inostranih poslova Luksemburga, Francuske i Nemačke, Žanb Aselborn, Loran Fabjus i Gvido Vestervele
Glas Amerike
Ministri inostranih poslova država Evropske unije su se saglasili da uvedu dodatne sankcije iranskoj industriji.

Posle današnjeg sastanka u Briselu, izdato je saopštenje u kojem se navodi da se oštrije sankcije uvode zbog - kako se navodi - "flagrantnog kršenja" međunarodnih obaveza i odbijanja saradnje sa Agencijom Ujedinjenih nacija za atomsku energiju.

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton je izjavila da sankcije treba da ubede Iran da se uključi u pregovore koji treba da razreše strepnje međunarodne zajednice u vezi sa mogućom vojnom dimenzijom iranskog nuklearnog programa.

Bela kuća je pozdravila potez Evropske unije i istakla da se time "pojačavaju međunarodni napori da se izoluje Iranska vlada".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE