Linkovi

Epl i Samsung odustaju od sporova van SAD


Prodavac u Seulu drži telefone Samsung Galaxy 5 i Eplov iPhone 5
Prodavac u Seulu drži telefone Samsung Galaxy 5 i Eplov iPhone 5

Pravna bitka dve kompanije počela je 2011, kada je Epl optužio Samsung da je kopirao tehnologiju Eplovog Ajfona. Samsung je uzvratio sopstvenom tužbom protiv Epla, optužujući ga za kradju dizajna.

Dva tehnološka giganta "Apple" i "Samsung" postigli su dogovor da odustanu od svih međusobnih sporova u vezi sa pantentima, koje vode van SAD.

Reč je o ozbiljnoj de-eskalaciji višegodišnje žustre pravne bitke dve kompanije, koje sada više neće trošiti milione na parnice u Australiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Japanu, Holandiji, Južnoj Koreji, Španiji i Velikoj Britaniji.

Sporazum međutim neće imati uticaj na tekuće procese u SAD, gde - prema procenama analitičara - i jedna i druga firma mogu da izgube ogroman novac.

On takodje ne uključuje dogovor o unakrsnom licenciranju, koji bi kompanijama omogućio da legalno koriste tehnologiju jedna druge.

Medjutim, Džung Jong-je, pravnik u Kancelariji za patente i pravo u Seulu, kaže za Glas Amerike da je povlačenje parnica verovatno uvod u postizanje takvog sporazuma.

XS
SM
MD
LG