nedelja, 20. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Egipat: Odloženi razgovori o jedinstvu

Odloženi za danas zakazani razgovori o jedinstvu, izmedju predsednika Mohameda Morsija i sekularne opozicije

Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstrantiVojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
x
Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
Veličina slova - +
Glas Amerike
Egipatska armija saopštila je da su odloženi za danas zakazani razgovori o jedinstvu, izmedju predsednika Mohameda Morsija koji uživa podršku islamista i sekularne opozicije. Novi datum nije zakazan.

Najviši egipatski general, Abdel Fatah al Sisi, pokušao je da pomogne u rešavanju političke krize u zemlji u svojstvu domaćina razgovora. Dve političke strane duboko su podeljene oko referenduma o nacrtu ustava.

Morsijevi islamistički sledbenici mahom podržavaju predloženu povelju, dok se opozicioni Nacionalni front spasa – grupa koja okuplja sekularne gradjane, liberale i sledbenike bivše vlade – snažno protivi tom dokumentu.

Nacionalni front spasa danas je apelovao na svoje sledbenike da izadju na referendum i glasaju NE. Agencija Asošijeted pres  izveštava kako je ta opoziciona grupa danas saopštila da bi, umesto toga, mogla da bojkotuje referendum ukoliko država ne osigura biračka mesta i omogući sudijama da nadgledaju glasanje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
20.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...