četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Egipat: Odloženi razgovori o jedinstvu

Odloženi za danas zakazani razgovori o jedinstvu, izmedju predsednika Mohameda Morsija i sekularne opozicije

Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstrantiVojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
x
Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
Vojnici čiste prostor ispred Ministartsva odbrane u Egiptu, gde su bili ulogoreni islamski demonstranti
Glas Amerike
Egipatska armija saopštila je da su odloženi za danas zakazani razgovori o jedinstvu, izmedju predsednika Mohameda Morsija koji uživa podršku islamista i sekularne opozicije. Novi datum nije zakazan.

Najviši egipatski general, Abdel Fatah al Sisi, pokušao je da pomogne u rešavanju političke krize u zemlji u svojstvu domaćina razgovora. Dve političke strane duboko su podeljene oko referenduma o nacrtu ustava.

Morsijevi islamistički sledbenici mahom podržavaju predloženu povelju, dok se opozicioni Nacionalni front spasa – grupa koja okuplja sekularne gradjane, liberale i sledbenike bivše vlade – snažno protivi tom dokumentu.

Nacionalni front spasa danas je apelovao na svoje sledbenike da izadju na referendum i glasaju NE. Agencija Asošijeted pres  izveštava kako je ta opoziciona grupa danas saopštila da bi, umesto toga, mogla da bojkotuje referendum ukoliko država ne osigura biračka mesta i omogući sudijama da nadgledaju glasanje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE