petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Egipat: Odložen pretres o Ustavnoj komisiji

Egipatski Vrhovni ustavni sud je odložio pretres o legalnosti većinski islamističke Ustavne komisije, koja je pripremila nacrt novog Ustava

Sledbenici egipatskog predsednika Muhameda Morsija danas u Kairu održali skupSledbenici egipatskog predsednika Muhameda Morsija danas u Kairu održali skup
x
Sledbenici egipatskog predsednika Muhameda Morsija danas u Kairu održali skup
Sledbenici egipatskog predsednika Muhameda Morsija danas u Kairu održali skup
Glas Amerike
Egipćani o ustavu treba da se izjasne na referendumu. Sud je danas saopštio da takvu odluku donosi iz „administrativnih“ razloga.

Istovremeno, pristalice predsednika Muhameda Morsija su okružile zgradu Vrhovnog ustavnog suda. Sud međutim nije odredio datum novog pretresa.

Sudska odluka – bez obzira u čiju korist – predstavljala bi direktan izazov predsedniku, koji je prošlog meseca dekretom prigrabio široka ovlašćenja, koja njega i Ustavnu komisiju stavljaju iznad bilo ikakvog nadzora, uključujući i pravosudni.

Krajem prošle nedelje, tridesetak hrišćanskih, liberalnih i sekularnih članova Ustavne komisije je bojkotovalo njen rad, u znak protesta protiv – kako tvrde – preotimanja procesa od strane islamista odanih predsedniku Morsiju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE