subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Egipat: Ubrzan rad na novom Ustavu

Panel za pisanje novog egipatskog Ustava, koji je zadržao principe islamskog prava kao temelj dokumenta, ubrzava proces njegovog usvajanja

Omladinci demonstriraju na trgu TahrirOmladinci demonstriraju na trgu Tahrir
x
Omladinci demonstriraju na trgu Tahrir
Omladinci demonstriraju na trgu Tahrir
Glas Amerike
Skupština je pomerila glasanje za danas, ne bi li nacrt Ustava bio usvojen pre nego što Vrhovni ustavni sud u nedelju donese odluku o raspuštanju Ustavne komisije.

Tridesetak liberalnih i hrišćanskih članova komisije se proteklih dana povuklo u znak protesta što su - kako se navodi - islamisti odani predsedniku Muhamedu Morsiju preoteli ceo proces. Očekuje se da se egipatski predsednik do kraja dana obrati narodu.

Istovremeno, Egipćani nastavljaju proteste na Trgu Tahrir u Kairu, optužujući predsednika da je preuzeo diktatorska ovlašćenja. Noćas su se nastavili sukobi demonstranata i policije, a lideri opozicije za sutra planiraju nove proteste, dok Muslimansko bratstvo poziva na mitinge podrške u celoj zemlji u subotu.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE