sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Egipatski sudovi obustavljaju rad

Dok hiljade Egipćana nastavljaju proteste protiv predsednika Morsija, neki od najviših egipatskih sudova odlučili su se na štrajk

Prizor sa jučerašnjih demonstracija u Kairu protiv egipatskog predsednika Mohameda MorsijaPrizor sa jučerašnjih demonstracija u Kairu protiv egipatskog predsednika Mohameda Morsija
x
Prizor sa jučerašnjih demonstracija u Kairu protiv egipatskog predsednika Mohameda Morsija
Prizor sa jučerašnjih demonstracija u Kairu protiv egipatskog predsednika Mohameda Morsija
Glas Amerike
Hiljade Egipćana već šesti dan nastavljaju demonstracije protiv predsednika Muhameda Morsija, a najmanje tri visoka egipatska suda su saopštila da prekidaju rad u znak protesta zbog njegovih dekreta.

Egipatski kasacioni i apelacioni sudovi su danas saopštili da stupaju u štrajk sve dok Vrhovni ustavni sud ne odluči o predsednikovom dekretu kojim je sebe izuzeo iz pravosudne kontrole.

Egipatski Ustavni sud je optužio Morsija za neopravdani napad na njegovu nezavisnost. U današnjem saopštenju pomenuti sud je odbacio predsednikovu optužbu da radi na obaranju njegove vlade.

Predsednik Morsi i egipatsko pravosuđe već nedelju dana vode političku bitku oko prava suda da preispituje predsednikove odluke. Više desetina hiljada Egipćana juče je demonstriralo na Trgu Tahrir u Kairu i širom zemlje, optužujući predsednika da se ponaša kao diktator.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE