subota, 19. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Nastavak protesta u Egiptu

Lideri protesta, uključujući Amra Musu, Hamdina Sebahija i Muhameda Elbaradeja, nazvali su to „poslednjim upozorenjem“ Morsiju

Protesti u KairuProtesti u Kairu
x
Protesti u Kairu
Protesti u Kairu
Veličina slova - +
Glas Amerike
Veliki broj protivnika egipatskog predsednika Mohameda Morsija izašao je danas na ulice Kaira na tri odvojena mitinga.

Lideri protesta, uključujući bivše predsedničke kandate Amra Musu, Hamdina Sebahija i Muhameda Elbaradeja, nazvali su to „poslednjim upozorenjem“ Morsiju da povuče predsedničku podršku pretežno islamskom nacrtu Ustava koji je prošle nedelje odobrila Ustavotvorna komisija.

Sekularni, levičarski i hrišćanski članovi skupštine bojkotovali su tu odluku. 15. decembra građani bi trebalo da glasaju na referendumu o novom Ustavu. Amr Musa, koji vodi jedan od tri protestna marša, rekao je da je na brzinu odobreni nacrt „zapalio javno mnjenje“ i da bi pre svega trebalo razrešiti nesuglasice oko teksta Ustava.

Osim narodnih demonstracija, 11 egipatskih dnevnih listova nije se danas pojavilo u prodaji u znak protesta zbog predloženog Ustava i odrednica kojima se, kako navode, ograničava sloboda izražavanja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
18.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...