subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Nastavak protesta u Egiptu

Lideri protesta, uključujući Amra Musu, Hamdina Sebahija i Muhameda Elbaradeja, nazvali su to „poslednjim upozorenjem“ Morsiju

Protesti u KairuProtesti u Kairu
x
Protesti u Kairu
Protesti u Kairu
Glas Amerike
Veliki broj protivnika egipatskog predsednika Mohameda Morsija izašao je danas na ulice Kaira na tri odvojena mitinga.

Lideri protesta, uključujući bivše predsedničke kandate Amra Musu, Hamdina Sebahija i Muhameda Elbaradeja, nazvali su to „poslednjim upozorenjem“ Morsiju da povuče predsedničku podršku pretežno islamskom nacrtu Ustava koji je prošle nedelje odobrila Ustavotvorna komisija.

Sekularni, levičarski i hrišćanski članovi skupštine bojkotovali su tu odluku. 15. decembra građani bi trebalo da glasaju na referendumu o novom Ustavu. Amr Musa, koji vodi jedan od tri protestna marša, rekao je da je na brzinu odobreni nacrt „zapalio javno mnjenje“ i da bi pre svega trebalo razrešiti nesuglasice oko teksta Ustava.

Osim narodnih demonstracija, 11 egipatskih dnevnih listova nije se danas pojavilo u prodaji u znak protesta zbog predloženog Ustava i odrednica kojima se, kako navode, ograničava sloboda izražavanja.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE