nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Novi sukobi na trgu Tahrir

Suprotstavljene grupe pristalica i protivnika egipatskog predsednika Mohameda Morsija sukobile su se danas na u Kairu.

Arivski snimak: Pristalice slave pobedu Mohameda Morsija na predsedničkim izborima na kairskom trgu Tahrir, 25. jun 2012.
Arivski snimak: Pristalice slave pobedu Mohameda Morsija na predsedničkim izborima na kairskom trgu Tahrir, 25. jun 2012.
Glas Amerike
Protesti protiv Morsija traju već nekoliko nedelja, a aktivisti koji ih organizuju optužuju predsednika da pokušava da monopolizuje vlast nakon što je oduzeo ovašćenja vojnom savetu, koji je bio na vlasti u Egiptu godinu i po dana.

Međutim, nekoliko liberalnih grupa, koje inače kritikuju Muslimansko bratstvo koje podržava predsednika Morsija ne učestvuju u protestima, uključujući i omladinski pokret „6. April“, koji je pomogao da se zbaci bivši predsednik Hosni Mubarak 2011. godine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE