subota, 06. februar 2016

Aktuelno

Nastavljeni protesti u Egiptu

Antivladini demonstranti sukobili su se u petak sa policijom ispred predsedničke palate u Kairu, bacajući molotovljeve koktele, na šta je policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima.

Sukobi demonstranata i policije ispred predsedničke palate u Kairu, 1. februar 2013.
Sukobi demonstranata i policije ispred predsedničke palate u Kairu, 1. februar 2013.
Glas Amerike
Velike vatrene lopte mogle su se videti oko palate dok se gusti crni dim širio ulicom. Opozicioni protesti povećali su se tokom popodneva u Kairu kada su se grupe demostranata okupile na trgu Tahrir i u blizini predsedničke palate.

Hladno vreme i kiša možda su obeshrabrili mnoge da izađu ranije ali se do večeri okupila gomila ljudi. Arapski mediji objavili su da su egipatske snage raspoređene na ulazima u Kairo radi održavanja bezbednosti. Jake bezbednosne snage bile su raspoređene u blizini predsedničke palate.

Opozicioni lideri pozvali su egipatskog predsednika Mohameda Morsija da formira vladu nacionalnog jedinstva koja će im omogućiti učešće u vlasti. Morsijevi saveznici odbacuju takve zahteve ističući da se opozicija trudi da dođe na vlast koju nije mogla da osvoji na izborima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE