subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Novi sukobi u Egiptu

Širom Egipta se već nekoliko dana održavaju protesti povodom druge godišnjice ustanka koji je doveo do pada predsednika Hosnija Mubaraka

Trg Tahrir u Kairu, Egipat, 25. januar, 2013.Trg Tahrir u Kairu, Egipat, 25. januar, 2013.
x
Trg Tahrir u Kairu, Egipat, 25. januar, 2013.
Trg Tahrir u Kairu, Egipat, 25. januar, 2013.
Glas Amerike
Policija u Kairu je danas upotrebila suzavac protiv demonstranata na Trgu Tahrir, dan pošto su u protestima u Egiptu poginule desetine ljudi.

Širom Egipta se već nekoliko dana održavaju protesti povodom druge godišnjice ustanka koji je doveo do pada predsednika Hosnija Mubaraka.

Najsmrtonosniji sukobi su se dogodili u Port Saidu, gde je juče poginula 31 osoba. Nezavisno od sukoba povezanih sa dvogodišnjicom ustanka, nasilje u Port Saidu je podstakla sudska presuda, na osnovu koje je 21 osoba osuđena na smrtnu kaznu zbog učešća u prošlogodišnjim smrtonosnim neredima fudbalskih navijača u kojima su poginule 74 osobe.

U Port Saidu je danas počela sahrana žrtava jučerašnjih sukoba. Francuska novinska agencija prenosi da se i tokom sahrane začula pucnjava i da su se ožalošćeni razbežali.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE