ponedeljak, 08. februar 2016

Aktuelno

Sukob demonstranata i policije u Kairu

Hiljade demonstranata okupile su se danas na trgu Tahrir u Kairu obeležavajući drugu godišnjicu ustanka kojim je zbačen predsednik Hosni Mubarak

Fotoreporteri se zaklanjaju od kamenica koje su demonstranti u Kairu danas bacali na policijuFotoreporteri se zaklanjaju od kamenica koje su demonstranti u Kairu danas bacali na policiju
x
Fotoreporteri se zaklanjaju od kamenica koje su demonstranti u Kairu danas bacali na policiju
Fotoreporteri se zaklanjaju od kamenica koje su demonstranti u Kairu danas bacali na policiju
Glas Amerike
Širom Egipta došlo je do sukoba demonstranata i policije tokom masovnih protesta povodom druge godišnjice ustanka koji je doveo do svrgavanja bivšeg predsednika Hosnija Mubaraka.

Hiljade demonstranata okupile su se na kairskom trgu Tahrir gde je policija upotrebila suzavac da bi ih sprečila da se približe betonskom zidu koji je podignut radi obezbedjenja vladinih zgrada.

Demonstranti su uzvratili kamenicama i molotovljevim koktelima. Do sličnih sukoba došlo je u Aleksandriji, Suecu i Ismailiji. Egipatske službe za vanredne situacije saopštile su da je u sukobima povredjeno vise od stotinu ljudi.

Sekularna opozicija pozvala je na proteste protiv predsednika Mohameda Morsija i njegovog islamističkog pokreta Muslimansko bratstvo. Opozicioni lider Mohamed ElBaradej je putem svog naloga na mreži tviter pozvao demonstrante da, kako je rekao, “konačno ostvare ciljeve revolucije.” Predsednik Morsi je juče apelovao za mir i mirno obeležavanje godišnjice ustanka. Muslimansko bratstvo je saopštilo da neće učestvovati u proslavi niti u protestima, već da će organizovati dobrotvorne akcije.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
05.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE