petak, 29. april 2016

Aktuelno

El Baradej poziva na bojkot izbora

Mohamed El Baradej je poručio da odbija da učestvuje u izborima koje je početkom nedelje sazvao egipatski predsednik Mohamed Morsi.

Mohamed el Baradej Mohamed el Baradej
x
Mohamed el Baradej
Mohamed el Baradej
Glas Amerike
Egipatski opozicioni lider, Mohamed el Baradej, pozvao je na bojkot predstojećih parlamentarnih izbora.

El Baradej je danas poručio da odbija da učestvuje u izborima koje je početkom nedelje sazvao islamistički predsjednik Mohamed Morsi. Egipatski predsjednik zakazao je glasanje za 27. april ali, prema današnjim navodima zvaničnika, razmatra promjenu datuma nakon primjedbi pripadnika koptske hrišćanske manjine.

Mohamed El Baradej, inače bivši šef Međunarodne nuklearne agencije za atomsku energiju, ocijenio je da su izbori prevara. Ostali opozicioni lideri još nisu saopštili da li prihvataju njegov poziv na bojkot.

Planirano je da izbori budu održani u četiri faze širom zemlje podijeljene između islamističkog Muslimanskog bratstva i sekularne opozicije.  Glasanje bi trebalo da bude okončano krajem juna, dok bi prva sjednica parlamenta u novom sazivu bila održana 6. jula. Islamisti su uspjeli da pobjede na svim izborima od zbacivanja s vlasti bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE