četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Kongo: Pobunjenici ostaju u Gomi

Vođa političkog ogranka grupe M23 Žan-Mari Runiga rekao je novinarima da će pobunjenici ostati u Gomi dok čekaju na dijalog sa predsednikom.

Pobunjenici prolaze pored posmatračkih snaga UN-aPobunjenici prolaze pored posmatračkih snaga UN-a
x
Pobunjenici prolaze pored posmatračkih snaga UN-a
Pobunjenici prolaze pored posmatračkih snaga UN-a
Veličina slova - +
Glas Amerike
Pobunjenici, koji su pre dva dana zauzeli grad Goma u Demokratskoj Republici Kongo, odbacili su pozive da se povuku iz grada i zahtevaju razgovore sa tamošnjim predsednikom Džozefom Kabilom.

Vođa političkog ogranka grupe M23 Žan-Mari Runiga rekao je novinarima da će pobunjenici ostati u Gomi dok čekaju na dijalog sa predsednikom. U međuvremenu, došlo je do novih okršaja u obližnjem Sakeu, za koji je M23 tvrdila da ga je zauzela ranije ove nedelje.

Novinar Glasa Amerike video je kako minobacačke granate padaju u blizini Sakea i javlja da desetine hiljada civila napuštaju grad i kreću se severno, ka Gomi. Predsednik Kabila juče je zajedno sa kolegama iz Ruande i Ugande izdao saopštenje u kojem se pobunjenička grupa poziva da prekine ofanzivu i povuče se iz Gome, dok je Vlada obećala da će da ispita izroke konflikta.

Predsednici Ugande i Ruande izrazili su podršku vladi Konga, pošto su se pobunjenici prvobitno zarekli da će je srušiti s vlasti. Kongo optužuje i Ruandu i Ugandu da podržavaju grupu M23, ali obe zemlje to poriču.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...