Linkovi

Dragić: Nedostaje mi Kokoškov


Goran Dragić sa trenerom Finiksa Džefom Hornasekom
Goran Dragić sa trenerom Finiksa Džefom Hornasekom

Najbolji košarkaš Finiksa ove sezone ima izuzetne zasluge za uspeh mladog tima, koji se trenutno bori za plej-of, iako su mu mnogi predviđali svega 15-16 pobeda u ligi...

Slovenački košarkaš Goran Dragić sigurno je jedan od najboljih Evropljana u NBA ligi ove sezone. Dvadeset-sedmogodišnji Ljubljančanin je lider mladog tima Finiks Sansa, koji je ove sezone možda i najprijatnije iznenađenje u najjačoj košarkaškoj ligi sveta. Ove nedelje, Sansi su gostovali u Vašingtonu, što je bila dobra prilika za razgovor sa jednim od vodećih kandidata za nagradu, koja se dodeljuje igraču, koji je u protekloj sezoni najviše napredovao.

Goran Dragić i Finiks Sansi su u sredu uveče u vašingtonskom „Verajzon Centru“ još jednom demonstrirali zbog čega zaslužuju da se nađu u plej-ofu, iako su im pred početak sezone mnogi prognozirali začelje tabele. Sansi još nisu osigurali učešće u doigravanju, štaviše moglo bi da se dogodi da ostanu „ispod crte“ u vrlo konkurentnoj Zapadnoj konferenciji, dok bi na Istoku, sa trenutnim skorom, bili čvrsto na trećem mestu, odmah iza Indijane i Majamija. Ogromnu ulogu u uspehu Finiksa ima prvi strelac i asistent tima – Goran Dragić.

„I sa timom i sa mojom igrom sve ide super. Niko nije očekivao da ćemo uopšte pobediti 15-16 utakmica, a do sada smo dobili 42… Imamo jos desetak do kraja, borimo se za plej-of… Mislim da imamo super hemiju među igračima, novi trener Džef Hornasek radi sjajno, i mislim da ako budemo snažni do kraja ovih deset utakmica možemo da uđemo u plej-of, ali i da ne uđemo, mislim da imamo solidnu sezonu iza nas“.
Dragić: Nedostaje mi Kokoškov
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:29 0:00
S obzirom da igra najbolju sezonu u karijeri, mnogi su bili iznenađeni kada Dragić, prošlog meseca nije izabran za All-Star utakmicu u Los Anđelesu.

„Bio sam malo razočaran kad sam saznao da neću ići na All-Star, ali na kraju krajeva, znam da je na Zapadu mnogo dobrih igrača i da je vrlo teško izboriti se za to. Bio sam blizu, tako da sve što se dogodilo treba prihvatiti kao dodatnu motivaciju i verujem da ću, ako sledeće godine budem igrao na ovom nivou, opet imati priliku da se nađem tamo“.

Dragić je NBA karijeru počeo u Finiksu, nešto više od jedne sezone proveo u Hjustonu, ali se pred početak prošle sezone vratio u Arizonu. Prošle godine u stručnom štabu je imao srpskog stručnjaka Igora Kokoškova, koji je međutim, od ove sezone u Klivlendu.

„Nedostaje mi, ja sam sam ovde sam iz Evrope u ekipi, u stvari imam Aleksa Lena, ali pogotovo ako je neko naš iz ex-Jugoslavije, onda je malo lakše. Igor mi je puno pomogao, ja mu želim sve najbolje u Klivlendu, čujemo se stalno telefonom i nadam se da ćemo u budućnosti još raditi zajedno“.

Dragić kaže da i posle skoro šest godina od odlaska iz evropske košarke prati dešavanja, kako u Evroligi, tako i u Jadranskoj ligi.

„Možda neku ljudi ovde u Americi ne poznaju evropsku košarku, ali ja znam da se tamo igra dobra košarka, da je vrlo teško i ima puno dobrih ekipa, i svake godine ima sve više i više evropskih igrača u NBA. Možda je ranije bilo teško doći ovde, ali sada mislim da je mnogo lakše“.

Na pitanje da li će igrati za reprezentaciju Slovenije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji, Dragić kaže:

„Mislim da su mediji napravili preveliku buku u vezi sa tim, ja još nisam doneo odluku da li ću igrati ili ne, ali prvo treba da završim sezonu, da sednem sa Savezom, sa trenerom i donesem odluku o tome… videćemo… ne znam da li ćemo igrati plej-of ili ne, ima više faktora“.

A kako sada stvari stoje, plej-of izgleda sve bliže… Posle sinoćnjeg rasturanja Njujork Niksa, u kojem je Dragić – uprkos pet šavova iznad levog oka – postigao 32 poena, Sansi su u najdužoj pobedničkoj seriji u poslednje četiri godine. Serija od šest „vezanih“ trijumfa naći će se na velikom iskušenju posle sutrašnjeg gostovanja Lejkersima u Los Anđelesu, jer ih naredne nedelje čekaju dueli sa Klipersima, Portlandom i Oklahoma Sitijem.
XS
SM
MD
LG