četvrtak, 05. maj 2016

Balkan

Doček Nove godine u Crnoj Gori

Još jedna godina najavljena kao krizna dočekana uz veselje, u Budvi pevao Zdravko Čolić, predsednik Vujanović raspisao izbore za 9. mart

Zdravko Čolić tokom novogodišnjeg koncerta u Budvi
Zdravko Čolić tokom novogodišnjeg koncerta u Budvi
Nebojša Redžić
Veseljem u domovima, resoranima i hotelima, kao i na gradskim trgovima, u Crnoj Gori je dočekana još jedna godina koja je najavljena kao krizna.
 
Najveselije i najmasovnije, po običaju je bilo u Budvi, gdje je na gradskom trgu održan koncert jedne od najvećih balkanskih muzičkih zvijezda, Zdravka Čolića.
 
Zanimljivo je da se u na budvanskom trgu okupilo oko 15 hiljada ljudi, a da je većina njih stigla iz država regiona. Svečano je bilo i u Kotoru, gdje su takođe preovladavali gosti iz inostranstva.
 
Gostima ovih dana pogoduje neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine, a na jugu i primorju i danas je bilo sunčano, sa temperaturom do 15 stepeni.
 
Visina snijega u crnogorskim ski centrima iznosi od 45 centimetara na Vučju do jednog metra na Žabljaku. U tom gradiću podno Durmitora, uprkos krizi, sva mjesta za doček Nove godine rasprodata su nekoliko dana uoči praznika.
 
Inače, od danas će cijena i za Kombinat aluminijuma i nikšićku Željezaru biti tržišna, odnosno zavisiće od ugovora koji će ti kupci zaključivati direktno sa isporučiocima.
 
Danas je stupio na snagu i novi Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, kojim su propisane drastične kazne za prekršaje. Vrijedan je danas bio i predsjednik države Filip Vujanović koji je za 9.mart raspisao lokalne izbore u Andrijevici. Istoga dana ponoviće se i lokalni izbori u Nikšiću.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE