Linkovi

Đoković ponovo najbolji sportista sveta


Novak Djokovic saat menerima penghargaan atlet terbaik tahun 2011 dari perusahaan Laureus di London (7/2).
Novak Djokovic saat menerima penghargaan atlet terbaik tahun 2011 dari perusahaan Laureus di London (7/2).

Prvi reket sveta drugi put u karijeri dobio prestižno priznanje fondacije "Lorijus", koje se u svetu sporta doživljava kao Oskar u filmskoj industriji...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2014. godini.

Dvadeset-sedmogodišnji Đoković po drugi put u karijeri dobrio je prestižno priznanje fondacije "Lorijus", koje se u svetu sporta doživljava kao Oskar u filmskoj industriji.

Đoković zbog obaveza na turniru u Monte Karlu nije mogao da prisustvuje ceremoniji održanoj u Šangaju, na kojoj je njegovo ime pročitao poznati američki glumac Bil Mari, već mu je trofej uručila princeza Šarlin od Monaka.

Đoković, koji je nagradu Lorijus dobio i pre tri godine, posle fantastične 2011. u kojoj je osvojio tri od četiri grand slem turnira, ovog puta je trijumfovao zahvaljujući pobedi na Vimbldonu, završnom turniru sezone u Londonu i još četiri turnira serije Masters 1000.

Konkurencija je bila žestoka, pošto su pored srpskog tenisera bili nominovani između ostalih i najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, šampion Formule 1 Luis Hamilton, svetski rekorder u skoku motkom Francuz Reno Lavileni i prvi golfer sveta Rori Mekilroj.

Nagrada Lorijus dodeljuje se od 2000. godine, a osvajače bira žiri, koji čini 50 živih legendi svetskog sporta, između ostalih Sergej Bubka, Nađa Komaneči, Franc Bekenbauer, Martina Navratilova, Alberto Tomba, Katarina Vit i drugi.

XS
SM
MD
LG