Linkovi

Đokoviću četvrta titula u Rimu


Federer i Đoković na ceremoniji dodele trofeja u Rimu
Federer i Đoković na ceremoniji dodele trofeja u Rimu

Poslednju proveru pred početak Rolan Garosa, najbolji teniser sveta okončao uverljivom pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na turniru serije Masters 1000 u Rimu, i osvojio peti trofej ove sezone, 53. u karijeri i 24. na Mastersima, tako da je sada drugi u istoriji, iza Rafaela Nadala, koji ima 27, a ispred Rodžera Federera, koji ima 23.

Đoković je u finalu, posle sat i 15 minuta igre, pobedio upravo Federera - 6:4 i 6:3, čime je smanjio zaostatak za Švajcarcem u međusobnim duelima na 20:19.

Đoković je u oba seta imao po jedan "brejk", a Federeru nije dozvolio da iskoristi jedinu priliku da mu oduzme servis.

Osvajanjem četvrte titule u Rimu u karijeri (2008, 2011, 2014), Đoković je "zaradio" 1.000 poena za svetsku rang-listu, i ček na skoro 630 hiljada dolara.

Od početka sezone ostvario je 35 pobeda, u 37 mečeva, a trenutno iza sebe ima seriju od 22 uzastopne pobede i skor 14-1 sa rivalima iz Top 10 na svetskoj rang-listi.

Za sedam dana, na terenima Rolan Garosa u Parizu, počinje drugi grand slem turnir sezone, a Đoković je - bar prema kladioničarima - najveći favorit da po prvi put u karijeri osvoji jedini trofej sa turnira "velike četvorke", koji mu nedostaje u kolekciji.

XS
SM
MD
LG