ponedeljak, 02. maj 2016

Balkan

Odlična poseta crnogorskom primorju

Crna Gora beleži odličnu turističku posetu tokom praznika, ali se postavlja pitanje koliko će to pomoći posustaloj ekonomiji.

Nebojša Redžić
I drugi praznični dan u Crnoj Gori protekao je u znaku lijepog vremena i izuzetno dobre posjete na primorju i u planinama. No, ekonomija je tema koja će, po svemu sudeći, dominirati tokom cijele godine koja je počela
 
Hiljade gostiju iz regiona i Evrope koji ovih dana borave na crnogorskom primorju, uz lijepo vrijeme i svečarsku atmosferu, podsjetili su na julske ili avgustovske dane. I sinoć je sve bilo u znaku muzike i dobre zabave, a za to su se pobrinuli crnogorski muzički sastav Perper i zagrebački Parni valjak.
 
Hoteli i privatni smještaj na budvanskoj rivijeri zabilježili su odličnu posjetu tokom praznika, saopšteno je i iz Turističke organizacije Budva, gdje ističu da je taj grad ovih dana najposjećenije mjesto zabave i uživanja u regionu. Saopšteno je da je dočeku Nove godine na gradskom trgu i koncertima Zdravka Čolića i Parnog valjka obje večeri prisustvovalo po 20 hiljada ljudi.
 
No, hoće li i koliko to pomoći posustaloj crnogorskoj ekonomiji? Iskustvo govori da su čak i dobre ljetnje turističke sezone rijetko imale značajniji udio u ekonomskom oporavku.
 
Predstavnici Svjetske banke danas su poručili da bi crnogorska Vlada trebalo da uradi više na prihodnoj i rashodnoj strani, što bi moglo da podrazumijeva i povećanje poreza na dodatu vrijednost (PDV), kako bi se ubrzalo obaranje deficita i javnog duga. Iz Vlade je odmah uzvraćeno da bi povećanje PDV-a bio pogrešan potez koji bi uslovio divljanje cijena i ne bi popunio rupe u budžetu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE