Linkovi

CG: 45 vozila za graničnu policiju


Terenska vozila za graničnu policiju u Crnoj Gori
Terenska vozila za graničnu policiju u Crnoj Gori

Nabavka 45 vozila, u vrijednosti od 600 hiljada EUR, ojačaće tehničku opremljenost granične policije i omogućiće da njen rad bude efikasniji, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević

U cilju efikasnijeg i sigurnijeg rada Uprave policije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, prvi put nakon osam godina, kupilo je terenska vozila za potrebe granične policije, a uskoro će nabaviti nova patrolna vozila za potrebe saobraćajne policije.

Nabavka 45 vozila, u vrijednosti od 600 hiljada EUR, ojačaće tehničku opremljenost granične policije i omogućiće da njen rad bude efikasniji, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević. Konjević i direktor policije, Slavko Stojanović uručili su 45 novih automobila, službenicima Sektora granične policije.

"Ta vozila obezbjediće ojačanu tehničku opremljenost granične policije koji će značajno olakšati rad policije i učiniti njihov rad efikasnijim!, rekao je on.

Konjević je najavio da će se, sredinom maja, sa kontigentom od 146 vozila potpuno zamijeniti patrolna vozila saobraćajne policije, njih 97, a ostatak vozila biće za potrebe sektora kriminalističke policije. On je ukazao na to da su projekti finansirani iz budžeta za uštedu Ministarstva unutrašnjih poslova za 2014. godinu.

"Ušteđeno je oko milion i sto hiljada EUR od čega je 600 hiljada EUR dato za kupovinu ovih vozila, 200 hiljada EUR na potrebnu opremu forenzičkog centra i oko 400 hiljada EUR za odjeljenje za posebne provjere kao dio kriminalističke policije", objasnio je on.

Konjević je rekao da će u prvoj polovini godine biti unaprijeđena kontrola saobraćaja u pokretu, a za potrebe ljetnje sezone, obezbjediće nekoliko motocikala koji će biti na usluzi primorskim opštinama. On je objasnio da nabavku automobila rade zajedno sa austrijskim i slovenačkim partnerima, kako bi aplicirali za Šengen.

"Do kraja godine treba da izradimo Šengen akcioni plan koji treba da bude Ustav za graničnu policiju i da nam ukaže na neophodne korake da, nekoliko godina nakon ulaska u Evropsku uniju, budemo spremni, kao što je Hrvatska, da apliciramo za Šengen", ukazao je on.

Konjević je zaključio da će, kroz organizaciju Šengen akcionog plana, crnogorska policija dobiti značajna donatorska sredstva, posebno u dijelu tehničke opreme za bjezbjednost granice.

XS
SM
MD
LG