Linkovi

Djukanović: Zukorlićeve tvrdnje neistinite


Premijer Crne Gore Milo Djukanović (arhivski snimak)
Premijer Crne Gore Milo Djukanović (arhivski snimak)

Mutfija islamske zajednice u SRbiji, Muamer Zukorlić, optužio je crnogorsku vlast za nepoštovanje Sporazuma o Sandžaku kao prekograničnoj regiji.

Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je danas da su neutemeljene tvrdnje muftije Islamske zajednice u Srbiji, Muamera Zukorlića koji je optužio crnogorsku vlast za nepoštovanje Sporazuma o Sandžaku kao prekograničnoj regiji

Đukanović je rekao da su neistinite tvrdnje koje je Zukorlić izrekao o Sporazumu o Sandžaku, kao i o raslojavanju Bošnjaka u Crnoj Gori, ‘a posebno je – kazao je premijer - neprihvatljiva njegova tvrdnja da crnogorska vlast vodi politiku poništavanja Bošnjaka’.

‘Takvu politiku samo vidi on iz Novog Pazara a ne vide je Bošnjaci koji su dio državnih institucija u Crnoj Gori’, kazao je Đukanović.

Prema njegovoj ocjeni, Zukorilić je dao sebi za pravo da se bavi analizom stranačkih sporazuma.

‘Nije jasno sa kojim se pravom on nameće kao kontrolor Bošnjačke stranke, koja je potpisala Sporazum. Zukorlić je dao niz pogrešnih tumačenja’, rekao je Đukanović.

Đukanović kaže da je sporni Sporazum sklopljen u Podgorici a ne, kako je rekao Zukorlić, van teritorije države.

‘On tvrdi da taj Sporazum ima međunarodno značenje. To je vrhunac političke neobrazovanosti i zle namjere. Sandžak nije zvanična administartivna jedinica već istorijska pokrajina’, naveo je Đukanović.

Lideri političkih stranaka govore o problemima koji postoje u sadašnjosti i to je razlog zbog kojeg smo se lider Bošnjačke stranke, Rafet Husović i ja tada sporazumjeli, kazao je premijer. On je objasnio da je Dokument dominantno posvećen unapređenju građanskih i manjinskih prava Bošnjaka u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG