Linkovi

Opozicija: Alarmantna situacija u CG


Eksplozija u podgoričkom naselju Blok 5
Eksplozija u podgoričkom naselju Blok 5

U opoziciji smatraju da je bezbedonosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, jer državne institucije, kako su naveli, nemaju ni snage ni volje za obračun sa organizovanim kriminalom.

Poslanici u crnogorskom parlamentu inicirali su zakazivanje posebne sjednice na kojoj bi se raspravljalo o bezbjednosti građana nakon niza krivičnih djela, a posebno nakon jučerašnje eksplozije u podgoričkom Bloku pet u kojoj je uništeno nekoliko automobila, a samo pukim slučajem niko nije stradao.

Zanimljivo je da su lideri opozicionog Demokratskog fronta samo dan ranije, tražili od predsednika države Filipa Vujanovića uvođenje neke vrste vanrednog stanja u Crnoj Gori radi obračuna sa organizovanim kriminalom, ali je on to, kako su naveli, odbio s obrazloženjem da je bezbjedonosna situacija u zemlji stabilna.

Naprotiv, u opoziciji smatraju da je bezbedonosna situacija u Crnoj Gori alarmantna, jer državne institucije, kako su naveli, nemaju ni snage ni volje za obračun sa organizovanim kriminalom.

Jaka eksplozija dogodila se juče oko 11.45 časova na samo pedesetak metara od vrtića, a nedaleko od Osnovne škole, Doma zdravlja i nekoliko prepunih kafića.

Vještak za požare, eksplozije i havarije Radovan Popović nije mogao da procijeni kakav eksploziv je bio postavljen ispod audija 8, ali je istakao da je iznenađen brutalnošću napada. Saopštio je da za svojih 30 godina karijere, nije imao sličan slučaj – da neko aktivira eksploziv ovako ovako razorne moći usred dana i na tako prometnom mjestu.

“U podgoričkom Centru bezbjednosti neko će morati da snosi odgovornost za dešavanja u posljednjih pola godine”, periodu kada gotovo da nema dana da se ne desi neki bombaški napad, ubistvo ili pljačka, poručio je ministar unutrašnjih poslova, Raško Konjević.

On je kazao da se nakon dešavanja u posljednjih pola godine u Podgorici, ne može tolerisati da isti ljudi rade na odgovornim mjestima.

“Ovo je u nadležnosti Uprave policije, od njenog vrha do dna. U podgoričkom CB će neko zbog ovakvih stvari definitivno morati da snosi odgovornost”, rekao je Konjević.

On je rekao da onaj ko nije sposoban da riješi takve slučajeve, treba da bude zamijenjen. Na pitanje da li zna ko je osoba koja je postavila bombu ispod vozila i da li je riječ o mafijaškom obračunu, Konjević je kazao da ne bi govorio o detaljima.

U iščekivanju hapšenja i pronalaženja počinilaca brojnih neotkrivenih krivičnih djela, građani žive u strahu, posebno nakon saznanja da ni blizina mjestaa u kojima borave djeca, nije smetnja kriminalcima da nastave sa ovakvim, mnogi kažu terorističkim aktima, poput jučerašnjeg.

XS
SM
MD
LG