ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Hilari Klinton u poseti Australiji

Državna sekretarka rekla je u Pertu da su Sjedinjene Države prisutne u regionu i ponovila vojnu predanost Vašingtona tom području

Državna sekretarka Hilari Klinton i sekretar za odbranu Lion Paneta u AustralijiDržavna sekretarka Hilari Klinton i sekretar za odbranu Lion Paneta u Australiji
x
Državna sekretarka Hilari Klinton i sekretar za odbranu Lion Paneta u Australiji
Državna sekretarka Hilari Klinton i sekretar za odbranu Lion Paneta u Australiji
Glas Amerike
Sjedinjene Države pokazuju da imaju nameru da ostanu glavni igrač u azijskim državama na obodu Tihog okeana, uoči predstojeće posete predsednika Baraka Obame.

Državna sekretarka Hilari Klinton je danas doputovala u Australiju, zajedno sa sekretarom za odbranu Lionom Panetom, na razgovore sa premijerkom Džulijom Gilard. Na skupu u Pertu, ona je istakla da su Sjedinjene Države prisutne u regionu i da će tu i ostati, ponovivši vojnu predanost Vašingtona tom području.

U okviru predviđenog plana, u bazi u severnoj Australiji biće stacionirane dve i po hiljade američkih marinaca. Premijerka Gilard je istakla da je američko-australijsko partnerstvo važno kao što je i bilo.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE