nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Državna sekretarka u poseti Kini

Američka državna sekretarka ubeđuje zemlje jugiostočne Azije, uključujući Kinu, da se dogovore oko pravila za rešavanje međusobnih sporova

Američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom govora na sastanku sekretarijata ASEANa, u DžakartiAmerička državna sekretarka Hilari Klinton tokom govora na sastanku sekretarijata ASEANa, u Džakarti
x
Američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom govora na sastanku sekretarijata ASEANa, u Džakarti
Američka državna sekretarka Hilari Klinton tokom govora na sastanku sekretarijata ASEANa, u Džakarti
Glas Amerike
Američka državna sekretarka Hilari Klinton doputovala je u Peking, treću odrednicu svoje turneje po jugoistočnoj Aziji, čiji delimični cilj je podsticanje Kine i njenih suseda da se dogovore oko sistema za rešavanje sporova u Južnom Kineskom moru.

Klinton bi želela da Kina sarađuje sa Udruženjem zemalja jugoistočne Azije, skraćno ASEAN, na izradi pravilnika za rešavanje sporova, u nadi da bi to moglo da spreči tenzije u tom regionu bogatom prirodnim resursima.

Peking, koji polaže pravo na gotovo čitavo to more, za sada se opire izradi pravilnika i umesto toga radije se sporazumeva pojedinačno sa zemljama sa kojima je u sporu - Tajvanom, Filipinima, Vijetnamom, Malezijom i Bruneijem.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE