četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Hilari Klinton razgovarala sa Mandelom

Američka državna sekretarka se u Južnoafričkoj Republici privatno sastala sa legendarnim borcem protiv aparthejda Nelsonom Mandelom.

Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela i američka državna sekretarka Hilari KlintonBivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela i američka državna sekretarka Hilari Klinton
x
Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela i američka državna sekretarka Hilari Klinton
Bivši južnoafrički predsednik Nelson Mandela i američka državna sekretarka Hilari Klinton
Glas Amerike
Državna sekretarka je danas došla u selo bivšeg predsednika Kunu i jedan sat provela u Mandelinoj kući. 94-ogodišnji Mandela je slabog zdravlja i retko se pojavljuje u javnosti.

Prilikom fotografisanja posle susreta sa državnom sekretarkom, Mandela se osmehivao, ali nije davao nikakve izjave.

Hilari Klinton je potom ručala sa Mandelinom suprugom Grasom Mašel, dok je Mandela ostao u dnevnoj sobi sa medicinskim osobljem. Državna sekretarka je potom otputovala u Johanesburg, na sastanak sa južnoafričkim političarima i poslovnim ljudima.
Ovaj forum je zatvoren
Razvrstavanje komentara
Komentari
     
od: vladimir iz: beograd
07.08.2012 12:15
Zavidim gospodji H.Clinton. Cuveni Madiba mi je pruzio ruku, rukovali se u finom gradicu Stellenbosh, ne tako daleko od Cape Town-a 2000 god 22 oktobra. Bili smo nas oko 50 na svecanoj veceri u cast zavrsetka njegovog projekta Obnavljanje , izgradnja Osnovnih skola.. Mi smo dali finansisku pomoc ovom njegovom humanom projektu. On je dosao da nam se zahvali, razveseli svojim dosetkama, uz smeh i salu.Posle toga, sa svakim od nas, od stola do stola, se rukovao uz osmeh zahvalnosti. Danas, i ranije i dok sam ziv, bice mi cast.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE