petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Apel Hilari Klinton NATO saveznicama

U današnjem govoru u sedištu NATO-a u Briselu, Hilari Klinton je rekla „da je od ključne važnosti da sve zemlje ispune svoja obećanja Avganistanu

Državna sekretarka Hilari KlintonDržavna sekretarka Hilari Klinton
x
Državna sekretarka Hilari Klinton
Državna sekretarka Hilari Klinton
Glas Amerike
Američka državna sekretarka Hilari Klinton apelovala je na saveznike Vašingtona u NATO-u da poštuju svoja obećanja o finansiranju avganistanskih bezbednosnih snaga kada borbene koalicione trupe 2014. budu napustile tu zemlju.

U današnjem govoru u sedištu NATO-a u Briselu, Hilari Klinton je rekla „da je od ključne važnosti da sve zemlje ispune svoja obećanja i da one koje se još nisu obavezale da će odobriti sredstva to sada učine.“

Strane zemlje koje podržavaju Avganistan obećale su 4,1 milijardu dolara podrške snagama te zemlje i nakon 2014, ali je postojala zabrinutost da zemlje koje su uvele mere štednje neće biti u mogućnosti da ispune svoja obećanja.

Predstavnik avganistanskog ministarstva inostranih poslova Džanan Mosazai je rekao da je njegova vlada u potpunosti svesna finansijskih teškoća u mnogim zemljama NATO-a, ali je istakao kako je Kabul uveren da će sva obećanja biti ispunjena.

On je novinarima rekao da su ta sredstva  „efikasna i jeftina investicija“ u dugoročnu bezbednost Avganistana, regiona i sveta.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE