Linkovi

Čikago: Policajci ubili studenta i majku petoro dece


Policija Čikaga blokira ulaz u jednu od zgrada tokom protestne šetnje, pre tri dana
Policija Čikaga blokira ulaz u jednu od zgrada tokom protestne šetnje, pre tri dana

Uprava policije saopštila je da su se policijaci, kada su stigli na lokaciju, suočili sa ratobornim subjektom, što je dovelo do otvaranja vatre, i smrtnog ranjavanja dve osobe, a takođe se navodi da je žena po imenu Beti Džons "pogođena slučajno i da je tragično nastradala"...

Čikaška policija usmrtila je 19-godišnjeg studenta i 55-godišnju majku petoro dece. Obe žrtve su bile afroameričkog porekla.

Radi se o poslednjem u nizu policijskih ubistava u gradu, koji se već nalazi pod istragom Sekretarijata za pravosuđe zbog brutalnog ubistva 17-godišnjeg Afroamerikanca, kojeg je prošle godine usmrtio beli policajac.

Što se tiče jučerašnjeg ubistva, nije objavljena rasa službenika policije koji su odgovorili na poziv u vezi sa ometanjem javnog reda i mira.

Uprava policije saopštila je da su se policijaci, kada su stigli na lokaciju, suočili sa ratobornim subjektom, što je dovelo do otvaranja vatre, i smrtnog ranjavanja dve osobe. U saopštenju policije, takođe se navodi da je žena po imenu Beti Džons "pogođena slučajno i da je tragično nastradala".

Lokalni dnevnik "Čikago Tribjun" objavio je da je druga žrtva, student Kvintonio LeGrir pretio svom ocu metalnom bejzbol palicom, kada je neko pozvao policiju. Njegova majka izjavila je da je njenoj porodici rečeno da joj je sin pogođen sa sedam metaka.

XS
SM
MD
LG