utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Kina demantuje tvrdnje Njujork tajmsa

Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Bakli je, kako taj dnevnik navodi, bio primoran da napusti Kinu zbog odlaganja akreditacije

Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Bakli  (u sredini)Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Bakli (u sredini)
x
Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Bakli  (u sredini)
Novinar Njujork Tajmsa Kristofer Bakli (u sredini)
Glas Amerike
Kineske vlasti su saopštile da još uvek razmatraju molbu za vizu novinara Njujork Tajmsa Kristofera Baklija, koji je, kako taj dnevnik navodi bio primoran da napusti Kinu zbog odlaganja akreditacije.

Njujork Tajms tvrdi da je dugogodišnjih dopisnik iz Kine  Bakli „bio primoran da napusti Kinu“, pošto su vlasti odbile da mu izdaju vizu do kraja godine, uprkos brojnim zahtevima.

Kinesko ministarstvo inostranih poslova danas je odbacilo te optužbe, demantujući da je zahtev za vizu odbijen i insistirajući da nije tačna tvrdnja da je on bio deportovan. Medjutim, nisu navedeni nikakvi detalji.

Klub stranih dopisnika u Kini je danas saopštio da „veoma žali“ zbog toga što je Bakli bio primoran da napusti zemlju, dodavši da je odsustvo jasne odluke od strane Pekinga „neizbežno podstaklo sumnje“ da je Njujork Tajms kažnjen zbog izveštavanja o Kini.

Kineske vlasti su u oktobru blokirale verzije veb stranice Njujork Tajmsa na kineskom i engleskom, pošto je objavio članak u kojem se iznose detalji o navodnom ogromnom bogatstvu porodice premijera Vena Djiabaoa.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE