petak, 25. april 2014

Aktuelno

Kina: Raste broj žrtava zemljotresa

Kineski premijer obišao je ugroženo područje, nekoliko sati nakon što je u nizu potresa poginulo najmanje 80 osoba

Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinamaPojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
x
Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
Veličina slova - +
Glas Amerike
Spasilačke ekipe u kineskim pokrajinama Junan i Guidžou raščišćavaju puteve, pokušavajući da dođu do sela koja su odsječena nakon jučerašnjeg zemljotresa.

Kineski premijer Ven Điabao obišao je danas pogođeno područje, bolnice i skloništa, ističući da je potraga iza nestalima i njihovo spašavanje glavni prioritet. Takođe je pozvao ekipe hitne pomoći da preduzmu mjere za sprečavanje širenja epidemija u privremenim kampovima, te da budu na oprezu zbog mogućih klizišta.

Očekuje se da će u ugroženom području narednih dana padati kiša, što bi moglo da uspori spasilačke napore. U jučerašnjem zemljotresi i brojnim naknadnim potresima poginulo je najmanje 80 osoba, uglavnom u siromašnoj pokrajini Junan. U tom području i u Guidžou povrijeđeno je više od 700 osoba, a najmanje 100 hiljada je evakuisano.

Hiljade zgrada su sravnjene sa zemljom ili oštećene. Kineski državni mediji upozorili su da bi broj žrtava mogao da poraste, zato što neprohodni putevi i prekid veza otežavaju prikupljanje informacija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...