četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Kina: Raste broj žrtava zemljotresa

Kineski premijer obišao je ugroženo područje, nekoliko sati nakon što je u nizu potresa poginulo najmanje 80 osoba

Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinamaPojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
x
Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
Pojedini stanovnici pokrajine Junan sklonište su potražili u pećinama
Glas Amerike
Spasilačke ekipe u kineskim pokrajinama Junan i Guidžou raščišćavaju puteve, pokušavajući da dođu do sela koja su odsječena nakon jučerašnjeg zemljotresa.

Kineski premijer Ven Điabao obišao je danas pogođeno područje, bolnice i skloništa, ističući da je potraga iza nestalima i njihovo spašavanje glavni prioritet. Takođe je pozvao ekipe hitne pomoći da preduzmu mjere za sprečavanje širenja epidemija u privremenim kampovima, te da budu na oprezu zbog mogućih klizišta.

Očekuje se da će u ugroženom području narednih dana padati kiša, što bi moglo da uspori spasilačke napore. U jučerašnjem zemljotresi i brojnim naknadnim potresima poginulo je najmanje 80 osoba, uglavnom u siromašnoj pokrajini Junan. U tom području i u Guidžou povrijeđeno je više od 700 osoba, a najmanje 100 hiljada je evakuisano.

Hiljade zgrada su sravnjene sa zemljom ili oštećene. Kineski državni mediji upozorili su da bi broj žrtava mogao da poraste, zato što neprohodni putevi i prekid veza otežavaju prikupljanje informacija.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE