utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Napad u osnovnoj školi u Kini

U jednoj osnovnoj školi, u centralnoj pokrajini Henan, izvršen napad u kojem su ranjena 23 učenika

Čovek pokazuje krvlju umrljani kaput njegovog sina koji je izboden nožem u jednoj školi u kineskoj pokrajini HenanČovek pokazuje krvlju umrljani kaput njegovog sina koji je izboden nožem u jednoj školi u kineskoj pokrajini Henan
x
Čovek pokazuje krvlju umrljani kaput njegovog sina koji je izboden nožem u jednoj školi u kineskoj pokrajini Henan
Čovek pokazuje krvlju umrljani kaput njegovog sina koji je izboden nožem u jednoj školi u kineskoj pokrajini Henan
Glas Amerike
Kineske vlasti su smenile šest funkcionera zbog, kako vlasti navode, ,„neadekvatnog reagovanja“ na prošlonedeljni napad nožem u jednoj osnovnoj školi, u centralnoj pokrajini Henan, u kojoj su ranjena 23 učenika.

Zvanična novinska agencija Šinhua danas je  saopštila da su smenjeni dvojica direktora škole, dva policajca, jedan funkcioner lokalne bezbednosti i direktor oblasnog obrazovnog sistema.
 
Jedan stariji seljanin takodje je ranjen kada je 36-godišnji muškarac naoružan kuhinjskim nožem prošlog petka upao u školu. Nijedan učenik nije teže ranjen i napadač je ubrzo uhapšen.

Državni mediji saopštavaju da je početnom istragom utvrdjeno da je osumnjičeni, Min Jongun, možda bio pod uticajem proročanstva drevnih Maja koje predvidja kraj sveta. Njegovi specifični motivi nisu poznati.

Neki vernici veruju da majanski kalendar predvidja apokalipsu u petak 21. decembra.
Bezbednost u kineskim školama je u proteklim godinama pojačana nakon niza napada na učenike, koje uglavnom sprovode mentalno nestabilni mladi muškarci.

Neki ukazuju da ovakvi napadi, koji su počeli 2010, podvlače slabosti kineske zdravstvene zaštite.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE