utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Burma okončala cenzuru štampe

Vlada Burme je saopštila da neće više cenzurisati medijske kuće

Kraj cenzuri štampe u Burmi?Kraj cenzuri štampe u Burmi?
x
Kraj cenzuri štampe u Burmi?
Kraj cenzuri štampe u Burmi?
Glas Amerike
Vlada Burme je saopštila da neće više cenzurisati medijske kuće odnosno da više neće zahtevati da se članci i prilozi pre objavljivanja podnose na razmatranje. 

Saopštenje o ublaženju cenzure usledilo je nakon više decenija gušenja medijskih izveštaja i drugih oblika slobodnog izražavanja.

Burmansko Ministarstvo informacija, koje već dugo kontroliše štampu, danas je saopštilo da lokalne medijske kuće više neće imati obavezu da šalju svoje tekstove odboru za cenzuru radi odobrenja.

Medjutim, šef vladinog Odbora za praćenje i registraciju medija, Ting Šve, saopštio je da će novinari od sada morati da podnose svoje članke njegovoj agenciji posle objavljivanja da bi se ustanovilo da li je prekršen zakon o štampi.

Tint Šve nije rekao kakve su kazne predvidjene za takva kršenja niti je poznato da li će novi zakon dovesti do autocenzure.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE