subota, 13. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Britanija:Optužbe povodom prisluškivanja telefona

Bivši pomoćnik britanskog premijera i direktorka tabloida News of the World kao i još 6 osoba će biti optuženi u vezi skandala o prisluškivanju

Britanski premijer Dejvid Kameron govori o prisluškivanju telefona u parlamentuBritanski premijer Dejvid Kameron govori o prisluškivanju telefona u parlamentu
x
Britanski premijer Dejvid Kameron govori o prisluškivanju telefona u parlamentu
Britanski premijer Dejvid Kameron govori o prisluškivanju telefona u parlamentu
Glas Amerike
Britanski tužioci navode da će bivši pomoćnik premijera Dejvida Kamerona, Endi Koulson, i bivša direktorka tabloida News of the World, Rebeka Bruks, kao i još šest osoba biti optuženi u vezi sa skandalom o prisluškivanju telefona koji je doveo do zatvaranja tog dnevnika.

Vlasti navode da je tih osmoro osumnjičenih učestvovalo u prisluškivanju telefona više od 600 ljudi, uključujući telefon jedne ubijene devojčice, kao i brojnih političara i slavnih ličnosti.

Nakon objavljivanja tih tvrdnji medijski mogul Rupert Mardok zatvorio je tabloid News of the World.

Tvrdnje o prisluškivanju pojavljivale su se nekoliko godina.

2007. jedan reporter lista News of the World i privatni istražitelj kojeg je angažovao taj tabloid pritvoreni su zbog prisluškivanja poruka na mobilnim telefonima članova britanske kraljevske porodice.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE