ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pretnje zapadnjacima u Bengaziju

Britanski Forin ofis navodi da postoji visoka opasnost od terorizma u tom Bengaziju i dodaje da bi napadi mogli da budu bezobzirni

LibijaLibija
x
Libija
Libija
Glas Amerike
Britanija je upozorila na postojanje „specifične i neposredne“ opasnosti za građane zapadnih zemalja u libijskom gradu Bengaziju i pozvala britanske državljanje da smesta napuste tu zemlju.

U današnjem saopštenju, britanski Forin ofis navodi da postoji visoka opasnost od terorizma u tom gradu i dodaje da bi napadi mogli da budu bezobzirni i upravljeni na mesta na kojima se okupljaju stranci.

Forin ofis nije pružio detalje o prirodi te opasnosti u Bengaziju.

U opštem upozorenju, koje je na snazi od septembra, upozoravaju se stranci na opasnos od putovanja kroz najveći deo Libije, sa izuzetkom nekoliko gradova, uključujući Tripoli.

Najnovije upozorenje objavljeno je dan pošto je američka državna sekretarka Hilari Klinton svedočila u Kongresu o septembarskim napadima na konzulat Sjedinjenih Država u Bengaziju, u kojem su poginuli američki ambasador i još trojica Amerikanaca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE