sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Ostavka kardinala u Velikoj Britaniji

Kardinal Kit O'Brajen je to učinio nakon tvrdnji tri aktuelna i jednog bivšeg sveštenika da je 1980.tih od njih tražio seksualne usluge.

Kardinal Kit O'BrajenKardinal Kit O'Brajen
x
Kardinal Kit O'Brajen
Kardinal Kit O'Brajen
Glas Amerike
Najviše rangirani rimokatolički sveštenik u Britaniji, kardinal Kit O'Brajen podneo je ostavku. Kardinal je to učinio nakon tvrdnji tri aktuelna i jednog bivšeg sveštenika da je 1980.tih od njih tražio seksualne usluge.

Vatikan je danas potvrdio da je papa Benedikt Šesnaesti prihvatio kardinalovu ostavku. Škotski kardinal se već pripremao da podnese ostavku narednog meseca. Njegovom ostavkom Britanija ostaje bez predstavnika u kardinalskoj konklavi koja će izabrati novog poglavara Rimokatoličke crkve koji će zameniti papu, koji se krajem nedelje povlači.

Rimokatolička crkva se nosi sa nizom kritičkih medijskih izveštaja. Vatikan međutim uzvraća tvredći da mediji - kako se navodi - dodaju klevetnički „pritisak“ na kardinale pred izbor novog pape.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE