četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Hapšenja nakon požara u Brazilu

Policija u Brazilu je saopštila da su tri osobe uhapšene u vezi sa požarom u noćnom klubu u kojem je juče ujutru poginulo više od 230 ljudi.

U požaru u klubu u Brazilu poginulo je više od 230 osobaU požaru u klubu u Brazilu poginulo je više od 230 osoba
x
U požaru u klubu u Brazilu poginulo je više od 230 osoba
U požaru u klubu u Brazilu poginulo je više od 230 osoba
Glas Amerike
U lokalnim izveštajima se navodi da su uhapšeni vlasnik kluba i dva člana orkestra koji je nastupao prošle noći. Požar se brzo proširio na ceo objekat u Santa Mariji, na jugu Brazila, tako da ljudi nisu imali vremena da pobegnu.

Klub je bio pun studenata, a preživeli kažu da su članovi orkestra usmerili pirotehnička sredstva prema tavanici, koja se zapalila. Mnoge od žrtava su se ugušile ili bile pregažene prilikom pokušaja bekstva kroz jedini otključan izlaz iz kluba.

S obzirom da je cela zemlja u žalosti, Brazil je otkazao današnju svečanost u glavnom gradu Braziliji, kojom je trebalo da otpočne odbrojavanje preostalih 500 dana do početka Svetskog prvenstva u fudbalu 2014.

Katastrofalni požar se dogodio u vreme kada Brazil pokušava da pokaže ostatku sveta da je spreman da bude domaćin Svetskog kupa iduće godine i Letnje olimpijade 2016.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE