Linkovi

Gotovo 250 žrtava požara u Brazilu


Vatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 života
Vatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 života

Vlasti navode da je požar izbio rano jutros u jednom klubu na jugu Brazila i da još nije utvrđen njegov uzrok

Brazilski funkcioneri su saopštili da je u požaru u prepunom noćnom klubu u Santa Mariji na jugu Brazila, poginulo najmanje 245 ljudi i preko 200 povređeno. Vlast kaže da je požar izbio rano jutros u klubu „Kis“ i da još nije utvrđen njegov uzrok, ali se zna da je orkestar tokom nastupa koristio pirotehnička sredstva.

Navodi se da se mnogo žrtava ugušilo ili bilo pregaženo prilikom pokušaja bekstva iz zapaljenog objekta. Broj mrtvih bi mogao da se poveća. Brazilska predsednica Dilma Rusef je jutros skratila posetu Čileu i odmah posle požara se vratila u zemlju. Navodi se da je guverner Tarso Ženro pokrajine Rio Grande do Sul, putem tvitera uputio poruku da se „preduzimaju sve moguće mere“.

On i drugi funkcioneri čine sve što mogu da pomognu unesrećenima. Santa Marija je veliki univerzitetski centar sa oko 250 hiljada stanovnika. Grad se nalazi na južnom kraju Brazila nedaleko od granica sa Argentinom i Urugvajem. Po svemu sudeći se radi o najsmrtonosnijem požaru u noćnom klubu posle više od deset godina.
XS
SM
MD
LG