petak, 12. februar 2016

Aktuelno / Globalne teme

Gotovo 250 žrtava požara u Brazilu

Vlasti navode da je požar izbio rano jutros u jednom klubu na jugu Brazila i da još nije utvrđen njegov uzrok

Vatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 životaVatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 života
x
Vatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 života
Vatrena stihija u jednom klubu u Brazilu odnela gotovo 250 života
Glas Amerike
Brazilski funkcioneri su saopštili da je u požaru u prepunom noćnom klubu u Santa Mariji na jugu Brazila, poginulo najmanje 245 ljudi i preko 200 povređeno. Vlast kaže da je požar izbio rano jutros u klubu „Kis“ i da još nije utvrđen njegov uzrok, ali se zna da je orkestar tokom nastupa koristio pirotehnička sredstva.

Navodi se da se mnogo žrtava ugušilo ili bilo pregaženo prilikom pokušaja bekstva iz zapaljenog objekta. Broj mrtvih bi mogao da se poveća. Brazilska predsednica Dilma Rusef je jutros skratila posetu Čileu i odmah posle požara se vratila u zemlju. Navodi se da je guverner Tarso Ženro pokrajine Rio Grande do Sul, putem tvitera uputio poruku da se „preduzimaju sve moguće mere“.

On i drugi funkcioneri čine sve što mogu da pomognu unesrećenima. Santa Marija je veliki univerzitetski centar sa oko 250 hiljada stanovnika. Grad se nalazi na južnom kraju Brazila nedaleko od granica sa Argentinom i Urugvajem. Po svemu sudeći se radi o najsmrtonosnijem požaru u noćnom klubu posle više od deset godina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
11.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE