ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Rekordna kazna za BP

Britanska naftna kompanija pristala je da plati četiri i po milijarde dolara kazne za izlivanje nafte u Meksičkom zalivu

Požar na bušotini Deepwater Horizon, u blizini obale LuizijanePožar na bušotini Deepwater Horizon, u blizini obale Luizijane
x
Požar na bušotini Deepwater Horizon, u blizini obale Luizijane
Požar na bušotini Deepwater Horizon, u blizini obale Luizijane
Glas Amerike
Britanski naftni gigant BP je saopštio da se dogovorio sa američkim Ministarstvom pravosuđa da prihvati krivicu za izlivanje nafte u Meksičkom zalivu 2010. i pristao da plati rekordnu kaznu u iznosu od četiri i po milijarde dolara.

Detalje sporazuma je izneo sekretar za pravosuđe Erik Holder na konferenciji za novinare u Nju Orleansu. Navodi se takođe da će kazna biti isplaćena u narednih pet do šest godina. U incidentu na naftnoj platformi u Meksičkom zalivu život je izgubilo 11 radnika.

Popravka je trajala 87 dana, a za to vreme u more je iscurilo 4,9 miliona barela sirove nafte, što je bilo najveće zagađenje životne sredine u istoriji Sjedinjenih Država.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE