četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Avganistan: Ministar Obaid preživeo treći napad

Ministar višeg obrazovanja Obajdula Obaid preživeo bombaški napad na motorizovanu kolonu u kojoj se nalazio.

x
Glas Amerike
Vlasti u Avganistanu su saopštile da je ministar višeg obrazovanja Obajdula Obaid preživeo bombaški napad na svoju motorizovanu kolonu na severu Avganistana, treći napad na tog visokog funkcionera u protekla tri dana.

Navodi se da je Obaid danas putovao iz pokrajine Baglan u Kunduz, kada je pored njegovog automobila eksplodirala bomba, slična onim koje koristi Taliban. Obaid je prošao bez povreda, ali su njegova dva telohranitelja ranjena.

U jučerašnjem napadu bombaša samoubice na svadbi u pokrajini Samangan na severu, poginuo je visoki avganistanski funkcioner, a više od 20 osoba je ranjeno.

U eksploziji koja se dogodila u petak u istočnom Avganistanu, poginula je funkcionerka avganistanskog Ministarstva ženskih poslova.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE