Linkovi

Jovanovski: Cilj je Top 10


Bojana Jovanovski na Siti Openu u Vašingtonu
Bojana Jovanovski na Siti Openu u Vašingtonu

Srpska teniserka posle osvojene prve WTA titule u karijeri sa nestrpljenjem očekuje nastavak sezone i finale Fed kupa

Posle Ane Ivanović i Jelene Janković koje su u poslednjih pet-šest godina na najbolji mogući način promovisale srpski ženski tenis, Srbija je prošle nedelje dobila još jednog pobednika WTA turnira. Dvadesetogodišnja Bojana Jovanovski osvojila je Baku Kup u Azerbejdžanu i napredovala za skoro 30 mesta na svetskoj rang-listi. Već tri dana kasnije Bojana je igrala meč 1. kola na Siti Openu ovde u Vašingtonu, a potom za naš program govorila o uspehu u Azerbejdžanu, svojim planovima i očekivanjima u nastavku sezone.

Za razliku od prvog dela prošle sezone, kada je igrala vrlo dobro i u jednom trenutku stigla do 50. mesta na svetskoj rang-listi, Bojana Jovanovski od početka 2012, prema sopstvenom priznanju - nije imala kontinuitet, ali je - kako kaže – poslednje tri nedelje pred odlazak u Baku zasta dobro trenirala, što se očigledno isplatilo.

„U principu i tamo sam onako postepeno ulazila u neki svoj ritam, prvi meč dosta loše, ali svaki sledeći sve bolje i bolje, sve više sam dizala igru. Drago mi je da sam uspela da osvojim taj turnir i da se vratim u Top 70, to će mi pomoći da mogu da napravim bolji izbor turnira, šta ću igrati, kako ću igrati... negde ću biti u glavnom žrebu, tako da je ta pobeda bila dosta pozitivna, podiglo mi se i samopoudanje i vera u sebe, i stvarno mislim da će to biti bolje za nastavak sezone“.

Sada je očekuju ostali turniri američke turneje – Montreal, Sinsinati, Dalas i konačno Ju Es Open.

„Igram skroz bez pritiska, pokušavam da što više treniram na turnirima, da sve te neke elemente koje sam vežbala, da mi 'legne' i da jednostvano to uspem da prebacim na meč, tako da se još ne opterećujem rezultatima. Naravno, biće dobro da što bolje prođem, ali i da ne prođem, nije ništa strašno, idemo dalje“.

Bojana kaže da bi volela da godinu završi u prvih 50, i da misli da zaslužuje da bude tu, ali ne pridaje tome preveliki značaj.

„U stvari meni nije cilj da budem Top 50, nego Top 10 jednog dana, i onda to je sve neki postepeni rad, to su neki elementi koji moraju da se poprave da bi se tu došlo i koji ne mogu da se preskoče. Jednostavno, više sam fokusirana na to da popravim igru i da igram što bolje, i samim tim će rezultati doći“.

Jedna od stvari kojoj se Bojana, ali i ostale srpske teniserke raduju jeste finale Federejšn kupa, krajem godine u Češkoj.

„Svi s nestrpljenjem očekujemo taj Fed kup, to je onako najlepši deo na kraju godine, igramo to finale i što se mene lično tiče pokušaću da u najboljoj formi dočekam taj meč, da se stvarno dobro pripremim, da imam dosta mečeva pre toga i da se osećam spremno. I naravo pozitivna sam, i ja i ceo tim, i mislim da možemo da pobedimo i uzmemo titulu“.
XS
SM
MD
LG