sreda, 04. maj 2016

Aktuelno

Novi problemi "Drimlajnera"

Treći dan zaredom pojavljuju se novi problemi sa najdužim putničkim avionom na svetu - Boingovim 787 Drimlajnerom.

Boing 787 Japanske aviokompanijeBoing 787 Japanske aviokompanije
x
Boing 787 Japanske aviokompanije
Boing 787 Japanske aviokompanije
Glas Amerike
Japanski avioprevoznik "All Nippon Airways" otkazao je današnji let Drimlajnera iz prefekture Jamaguči na zapadu zemlje do Tokija zbog problema sa kočnicama.

U ponedeljak, na Međunarodnom aerodromu Logan u Bostonu, parkirani 787, u vlasništvu japanskog avioprevoznika zapalio se pošto je eksplodirala baterija u sistemu za napajanje, dok je juče iz još jednog Drimlajnere "Japan Airwaysa" curilo gorivo dok se pripremao da poleti i morao je da bude vraćen na gejt.

Drimlajner koji košta 207 miliona dolara može da preveze 290 putnika i prvi je veliki putnički avion napravljen uglavnom od kompozitnih materijala, a ne metala, tako da troši 20 odsto manje goriva nego ostali avioni slične veličine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE