ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Bajden: Romnijeva politika vraća u 50-te

Dan ranije, na istoj konvenciji je zviždano republikanskom predsedničkom kandidatu Mitu Romniju.

Potpredsednik SAD Džo Bajden na konvenciji NAACP
Potpredsednik SAD Džo Bajden na konvenciji NAACP
Glas Amerike
Američki potpredsednik Džozef Bajden, na godišnjoj konvenciji Nacionalnog udruženja za unapredjenje života američkih crnaca, u Hjustonu u Teksasu, istakao je prednosti zakona o zdravstvenoj reformi, koji je inicirao predsednik Barak Obama.

Dan ranije, na skupu iste organizacije u Hjustonu, prisutni su zviždali republikanskom predsedničkom kandidatu Mitu Romniju, kada je obećao da će ukinuti Obaminu reformu. Potpredsednik Bajden je podsetio da će se Obaminim zakonom američki nacionalni dug smanjiti za 100 milijardi dolara u narednih 10 godina i da se njime omogućava pristupačna zdravstena zaštita 30 miliona Amerikanaca, uključujući i 10 miliona američkih crnaca koji u suprotnom nikada ne bi imali osiguranje.

Učesnici konvencije su skandirali dok je Bajden iznosio razlike izmedju Obame i Romnija na polju zdravstvene zaštite, obrazovanja, energetike i prava žena. On je rekao da je Romnijev plan unutrašnje politike “povratak u 1950-te”.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE