nedelja, 20. april 2014

Aktuelno

Bernanki: Mere SAD korisne za sve

Šef Federalnij rezervi rekao je da mere koje preduzimaju SAD jačaju američku ekonomiju, ali su korisne i za globalnu ekonomiju, jer podstiču rast

Šef Federalnih rezervi Ben BernankiŠef Federalnih rezervi Ben Bernanki
x
Šef Federalnih rezervi Ben Bernanki
Šef Federalnih rezervi Ben Bernanki
Veličina slova - +
Glas Amerike
Predsednik američkih Federalnih rezervi, Ben Bernanki, na konferenciji pod pokroviteljstvom Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u Tokiju, odbacio je tvrdnje da su mere koje preduzima Centralna banka za ublažavanje monetarnih problema, štetne za ekonomije u usponu.

On je danas rekao da mere koje preduzimaju Sjedinjene Države jačaju američku ekonomiju, ali su korisne i za globalnu ekonomiju, jer podstiču rast i obezbeđuju snažnija robna tržišta u razvoju.

Pojedini svetski zvaničnici kritikuju politiku Federalnih rezervi, tvrdeći da izuzetno niske kamatne stope u Sjedinjenim Državama daju američkoj trgovini prednost, snižavajući vrednost dolara. Jeftiniji dolar znači i jeftiniju američku robu u inostranstvu.

Federalne rezerve već nekoliko godina održavaju ultra niske kamatne stope, što američkoj ekonomiji donosi hiljade milijardi dolara i stimuluiše rast. Federalne rezerve su prošlog meseca odlučile da upumpavaju 40 milijardi dolara mesečno u američku ekonomiju pogođenu visokom nezaposlenošću.

Bernanki je naglasio da se vrednost američkog dolara nije mnogo menjala u odnosu na vrednost valuta ekonomija u usponu, tokom produženog perioda olakšavanja kreditnih uslova Federalnih rezervi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
19.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...