Linkovi

Dodeljene nagrade Udruženja novinara Srbije


타이완 타이페이의 디후아 전통시장에서 설을 앞두고 한 여성이 행운을 기원하는 장식을 고르고 있다.
타이완 타이페이의 디후아 전통시장에서 설을 앞두고 한 여성이 행운을 기원하는 장식을 고르고 있다.

Preminulom direktoru Radiotelevizije Srbije Aleksandru Tijaniću posthumno dodeljena godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije za životno delo; među dobitnicima i dopsinik Glasa Amerike Budimir Ničić

Udruženje novinara Srbije dodelilo je danas godišnje nagrade, a jedno od priznanja dobio je i dopisnik Glasa Amerike sa Kosova Budimir Ničić za serijal "Slobodno srpski", koji se emituje na Radio-televiziji Kosovo i mreži srpskih stanica.

Preminulom direktoru Radiotelevizije Srbije Aleksandru Tijaniću danas je posthumno dodeljena godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije za životno delo, a priznanje je u ime porodice primila ćerka Zara.

Predlog za dodelu nagrade Tijaniću podneo je glavni urednik Infor-mativnog programa RTS Nenad Stefanović, koji je u obrazloženju istakao da su mnoge Tijanićeve kolumne preživele decenije i postale prednacrt istorije, kao i da su se za njegove tekstove otimali i prijateji i neprijatelji:

"Kroz ovu nagradu su se dogodile dve stvari, koje Tijanić možda nije sasvim do kraja želeo. Prva je da je dobio nagradu. U jednom od poslednjih intervjua rekao je da nikada nije dobio nagradu i da ne želi da prima nagrade. A druga je, takođe nešto na šta nije mogao da utiče – rekao je da on ne želi da ga srpsko novinarstvo pamti po bilo čemu. Koga će da pamti ako neće takve novinare kao što je bio Aleksandar Tijanić.", rekao je Stefanović.

Godišnja nagrada UNS-a "Bogdan Tirnanić" za komentar uručena je kolumnisti lista Politika Miroslavu Lazanskom, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je Budimiru Ničiću, uredniku serijala "Slobodno srpski", koji se emituje na Kosovu:

"Do sada smo za ove tri godine uradili 142 emisije Slobodno srpski, gosti su bili najaktuelniji ljudi koji se bave Kosovom i na Kosovu. I Albanci, i predstavnici međunarodne zajednice, i ambasadori stranih zemalja. Dolazili su i predstavnici iz Beograda.", rekao je Ničić.

Novinarkama Večernjih novosti i Frankfurtskih vesti, Mileni Marković i Jeleni Petković dodeljene su nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaže, dok je specijalno priznanje dobila Ruža Helać za serijal istraživačkih emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola na delu".
XS
SM
MD
LG