ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Velika pljačka u Briselu

Grupa maskiranih i naoružanih muškaraca kasno sinoć provalila kroz ogradu briselskog aerodroma, ušla automobilima na pistu i ukrala dijamante

Vredni dijamanti pokradeni na aerodromu u Belgiji
Vredni dijamanti pokradeni na aerodromu u Belgiji
Glas Amerike

Na aerodromu u Briselu sinoć je izvedena spektakularna pljačka. Za samo 11 minuta, oružani pljačkaši su bez ispaljenog metka odneli avionsku pošiljku punu dijamanata.
 
Na briselskom aerodromu uobičajen dan. Međutim, pre nekoliko sati ovde je izvedena jedna od najvećih pljački dijamanata u istoriji. Sve je bilo nalik na scenu iz akcionog filma – 4 maskirana naoružana muškarca su sa dva vozila probila aerodromsku ogradu i dovezla se do blindiranog vozila na pisti.
 
“Zločinci su bili obučeni u odeću koja liči na policijske uniforme i probili su ogradu u delu između dva gradilišta. Tu su napravili otvor kroz koji su i ušli i izašli”, kaže portparolka javnog tužioca u Briselu, Ine Van Vimerš.
 
Osmorica muškaraca su na pisti presreli pošiljku punu neobrađenih dijamanata, koja je trebalo da bude utovarena u avion za Švajcarsku, i za samo 3 minuta odneli robu u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara.
 
“Nisu pucali i niko nije povređen, ali su mašinke bile uperene u sve prisutne, uključujući zaposlene u kompaniji za transport vrednih predmeta, pilota i kopilota”, kaže portparolka javnog tužioca u Briselu, Anja Bijnens.
 
Odmah posle pljačke, maskirani muškaraci su se odvezli istim vozilima, od kojih je jedno, kasnije, pronađeno zapaljeno pored puta nedaleko od aerodroma.
 
Tužioci nisu komentarisali koliko je dijamanata ukradeno, ali prema medijskim izveštajima, vrednost se kreće od 50 do 467 miliona dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE