Linkovi

Pronađeno skrovište osumnjičenog iz Pariza?


Poternica za Salahom Abdeslamom
Poternica za Salahom Abdeslamom

Belgijski tužioci saopštili su da su možda pronašli stan u Briselu u kojem se krio jedan od džihadista osumnjičen za terorističke napade u Parizu

Belgijska policija saopštila je danas da je tokom pretrage jednog stana u Briselu pronašla otisak prstiju osumnjičenog za terorističke napade u Parizu, Salaha Abdeslama, koji je u bekstvu.

Iz belgijskog tužilaštva je navedeno da su istražitellji pronašli i tri ručno izrađena pojasa, koja su mogla da budu upotrebljena za nošenje eksploziva. U stanu su, tokom prošlomesečnog pretresa, takođe pronađeni tragovi eksploziva.

Portparol tužilaštva rekao je da nije poznato kada je Abdeslam boravio u stanu, ne objašnjavajući zašto su zvaničnici čekali mesec dana da objave reuzltate pretrage.

Stan, koji je pretresen 10. decembra, iznajmljen je pod lažnim imenom i u njemu je možda živeo jedan od 10 uhapšenih u Belgiji zbog povezanosti sa napadima u Parizu. Tužioci navode da se Abdeslam možda krio u stanu posle napada, ili je on korišten za pravljenje eksploziva.

Policija traga da Abdeslamom od napada u kojima je poginulo 130 osoba. Prema navodima policije, osumnjičenog su od Pariza do Brisela prevezli prijatelji, koji su neopaženo prošli kroz tri policijska kontrolna punkta.

XS
SM
MD
LG